Apr 3, 2009
Baca ney

Lagi Tips Berguna Untuk Yang Sedang Berpasangan....

1. Beriman
Untuk menjadi pasangan yang lebih baik, kunci pertama adalah menguatkan iman anda sendiri. Dengan adanya pasangan yang beriman, maka pasti hubungan cinta antara kedua pasangan akan mencapai titik yang maksimum.

2. Jangan ‘minder’ dan selalu mengenang masa lalu
Janganlah bersikap minder terhadap pasangan anda. Bila anda pernah membuat suatu kesalahan dimasa lalu , jangan selalu dikenang atau diingat. Berfikirlah positif. Bila anda minder, sama saja anda mengatakan bahwa anda tidak sepadan untuk pasangan anda. Bila anda tidak percaya diri, bahwa anda adalah pasangan yang sepadan untuk dia, maka anda akan benar-benar menjadi pasangan yang tidak sepadan.

3. Romantis
Ketika suatu hubungan cinta mulai mengalami keretakan, tanda pertama yang terlihat adalah mulai berpudarnya romantisme antara pasangan. Umumnya pasangan yang akan retak melupakan bagaimana senangnya ketika pertama kali mereka menjalin hungan tersebut. Suatu hubungan cinta adalah sesuatu yang harus terus menerus dibina dan bersikap romantis dalam membina hubungan tersebut adalah mutlak.

4. Jangan membuat sesuatu hanya kerana ingin membahagiakan pasangan anda
Berapa kalikah anda pernah mengerjakan sesuatu untuk pasangan anda yang sebenarnya tidak ingin anda lakukan, tapi tetap anda lakukan kerana ingin membuat pasangan anda bahagia.. Bagaimana perasaan anda ketika mengerjakan hal tersebut? Setiap kali anda membuat kompromi atas sikap anda tersebut, anda memperlebar jurang hubungan cinta anda. Sebaiknya anda secara jujur mengatakan pada pasangan anda bahawa anda kurang senang mengerjakan hal tersebut, dan mencari alternatif lain untuk mengatasinya bersama.

5. Jangan paksa pasangan anda untuk melakukan hal-hal yang dia kurang senangi
Ini adalah kebalikan dari tip diatas. Kalau anda tahu pasangan anda kurang senang melakukan sesuatu hal, mengapa dipaksakan… ..??

6. Jangan merendahkan pasangan anda
Tidak ada manusia yang sempurna didunia ini. Masing2 mempunyai daya fikir, kerja dan daya tahan tersendiri. Bila anda selalu merendahkan pasangan anda dengan menyalahkan apa saja yang dia salah lakukan, bagaimana anda akan berharap dia akan berbuat benar?

7. Jangan memberi janji yang anda tidak mampu penuhi
Kepercayaan adalah hal penting pada suatu hubungan cinta. Kepercayaan harus dibina dan dikembangkan. Bila anda tidak memenuhi janji anda pada pasangan anda, bagaimana pasangan anda akan percaya pada anda pada masa yang akan datang?

8. Usahakan untuk selalu berada disisinya
Pasangan anda merupakan teman anda untuk seumur hidup… .Usahakan untuk berada disisinya baik dalam suka maupun duka… .

9. Komunikasi
Dunia berubah dari hari ke hari. Bila anda tidak terus menerus berkomunikasi dengan pasangan anda, anda akan terkejut apabila pada suatu hari anda baru menyadari bahwa jurang perbezaan antara anda berdua telah semakin lebar.

10. Jangan berlaku kasar dan semena-mena terhadap pasangan anda

Cukup jelas…
Hormatilah pasangan anda sebagaimana anda menghormati manusia lainnya. Jangan sampai anda lebih menghormati teman anda daripada menghormati pasangan anda.

11. Jujurlah selalu

Biasanya suatu hubungan cinta tidak akan berlangsung lama apabila dibangun dan didasari atas kebohongan. Walaupun pasangan anda tidak pernah mengetahui kebohongan yan tersimpan, tetapi fakta bahwa anda mengetahui kebohongan itu, akan mempengaruhi perasaan anda maupun pasangan anda. Dengan itu, hubungan cinta tak akan mencapai titik yang maksimum.


~lebih baik DIAM dari berkata-kata
tentang sesuatu yang boleh menyakitkan hati dan
menjatuhkan maruah seseorang~

Posted at 09:55 am by AKMAR20
Make a comment  

Mar 27, 2009
My Life

Banyak yang dah berlaku kinek,yalah tek,sampey kinek towk ahh.
Pastok mek doakan jak cdak semua ya,tapi mek x dapat lupakan nya bah,tapi lambat-laun,mek pasti dapat lupakan nya ya.
Kawan2 mek,sayang kitak semua bah.
X sangka na,hati mek macam dah tertutup,untuk cari pengganti cidak nya
Seumur hidup mek,baru kali towk mek dapat rasa yang mek mesti menerima suatu kehilangan nya,even perit ney pun x semua ya akan kekal bah,betul bah.
Hati mek rasa sunyi bah,tapi sejak baru-baru towk,setiap yang t`jadi ada hilmah nya.
Biarlah,mek harap suatu hari klak,mek harap memori ya akan hilang b`ansur2 pasya mek mesti bersedia utk sebarang perkara yang terbaik ke terburuk klak.

My friend
Azie-wONDERFUL
Nana-Cyalah
Ija-He3
Ein-mAKCEH
nURUL-kawai
Fruz-Cepat2 kawen ya
Siti sarah-Huf2
cAROL-GAMBAR gk maok?
Kak Diela-you the best
Iza-Cepatlah sembuh
Lain2 ya,makceh3 : D





Posted at 05:56 pm by AKMAR20
Make a comment  

Mar 26, 2009
Ellow

Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut.

Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.

Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang.

Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang mereka akan menyintai anda kembali! Jangan harapkan cinta sebagai balasan. Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda.

Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.

Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu. Jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut. Carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram. Carilah yang membuatkan hati anda tersenyum.

Akan tiba satu ketika di dalam kehidupan apabila anda teramatkan rindukan seseorang sehingga anda ingin menggapainya dari mimpi anda dan memeluknya dengan sebenar. Mimpilah apa yang ingin anda mimpikan, pergilah ke mana-mana yang ingin anda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan kerana anda hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang ingin anda lakukan.

Semoga anda memiliki kebahagiaan yang cukup untuk membuatkan diri anda menarik, percubaan yang cukup untuk membuatkan anda kuat, kesedihan yang cukup untuk memastikan anda adalah seorang insan dan harapan yang cukup untuk membuatkan anda bahagia.

Selalu bayangkan diri anda di dalam kasut seseorang. Jika anda rasa ianya menyakitkan anda, fikirlah ia mungkin menyakitkan orang lain juga.

Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yang terbaik. Mereka hanya membuat yang terbaik dalam hampir apa saja yang datang di dalam perjalanan hidup mereka.

Kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia yang telah menyentuh hidup mereka.

Cinta bermula dengan senyuman, mekar dengan ciuman dan berakhir dengan tangisan.

Masa depan yang cerah sentiasa berteraskan kehidupan yang lalu yang telah dilupakan. Anda tidak boleh meneruskan kehidupan dengan sempurna sehingga anda melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam.

Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang di sekeliling anda tersenyum. Teruskanlah hidup anda supaya apabila anda mati nanti, andalah yang akan tersenyum dan orang sekeliling anda pula yang akan menangis.

Kahwinilah orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang itu. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tetapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian diri sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.

Posted at 06:27 pm by AKMAR20
Make a comment  

Mar 19, 2009
Its me : D

Banyak yg b`laku sekarang,yalah kan,x lama lagi,b`day sye,he3Smile


Posted at 04:58 pm by AKMAR20
Make a comment  

Jan 13, 2009
Akhirnya

Lepas ni,mauk Poli pula.Dan hati dah sembuh sikit,at least bila dah masuk nanti taklah sakit lagi.

Diimbas balik,banyak yang telah dilalui

Love-0%

Friendship-50%

Mysellf-50%

Dah serik,jadi pasni,apa nak jadi jadilah,dan kali ini,apa yang diramalkan telah tepat jangkaanya,jadi tahun ini,sama macam tahun yang sebelum ini,so mengeluh lagi : (

Dan,kali ini,diri ini rasa kosong,dan it better dari orang yang tikam dari belakang,macam tahun lepas.

Hannya di blog ini saja tempat aku meluahkan segala rasa hati,dan perasaan,

So,sekian saja,dan kudoakan mereka bahagia selalu


Posted at 12:41 pm by AKMAR20
Make a comment  

Jan 10, 2009
Segalanya sudah ku duga

Ha3,dah nasib badan,6 bulan pasni,keseorangan lagi,seronok juga,tapi rasanya bukan tuah badan kali ni,ha3.

Tilikan betul apa,s`org demi s`org,dah pun b`lalu dan lesap macam chipsmore,hu2.Tapi,biar lah,dulu lagi teruk,nasib dah kena dulu,dah biasa arr,bila org tak nak cntc kita ni,biarlah.

Lagi elok,kalau tak nak cntc,cakap awal2,ni tak,hilang camtu jer,takper lah,lagipun doa jer lah,diorg happy,nampak sangat x minat lagi,so tahun ni,most lonely ever,emmm.


Posted at 02:44 am by AKMAR20
Make a comment  

Jan 4, 2009
Target 2009

Banyak,tapi slow and steady,satu demi satu,baru dapat pass

Em,mula-mula,nak lupakan few person yang muak semuak-muaknya bagai mega muaknya barangkali,he3.

Tenangkan diri,terima hakikat,tahun baru ini,maybe,bukan rezeki,tapi hidup mesti diteruskan

Pelik dengan perubahan kazen,yalah,maybe tak perlu risau kot,nanti dapat jumpa lagi,tapi kena tunggu,hu3

Nak solo,bukan Han Solo lak,hek3 : )

Doakan saja mereka,dan lepaskan saja mereka,nescaya,jodoh mereka lebih baik barangkali.

I not hope so much this entries to be read by someone,glad to publish this,it enough already.

Let time change everthing,and time goes by,im happy because it right thing to do.emmm

 


Posted at 03:59 pm by AKMAR20
Make a comment  

Dec 31, 2008
2008 dalam kenangan

Esok hari t`akhir ,juga menandakan x boleh lagi menoleh,ingin kulupakan segalanya,juga mereka yg rpat dgnku,thun ini juga,pling teruk yg prnah kulalui,hilang yg x dpat diganti.

Biarlah,ianya tetap b`lalu  jua,pdam dn lenyap ditelan masa,tiada siapa pun yg mampu memahami diriku ini.

Kukirim doa agar mereka,m`dpat  jodoh yg baik,juga bgi mereka yg sudah melupakan diriku ini,biarkab saja,krana,tdak selamanya satu hubungan itu kekal.ya itu benar sekalian

Segala kenangan,ku simpan teguh,dan few more day,masing2 akan m`jumpai prkara yg lebih baik?

Ingin kukatakan,hanya seorg saja yg tetap kuingati,sampai bla2,dan azie,you is the best i ever meet,juga dia yg m`ngajar ku erti nilai kehadiran org t`syg.

Kini,file case t`buka,dan akan t`tutup jika aku mula m`lupakn prkara yg prlu dilupakan

Tq,my dearest friend -Azie

 


Posted at 02:03 am by AKMAR20
Make a comment  

Dec 18, 2008
Helo

Bnyak prkara yg dah b`laku,ya memang bnyak,juga hati ini msti d`smbuhkn,jadi thun dpan,kubuka lmbaran baru,enggan m`noleh,hu3

Posted at 01:34 pm by AKMAR20
Make a comment  

Nov 15, 2008
Hi

Happy weekend,he3

Posted at 12:20 pm by AKMAR20
Make a comment  

Previous Page Next Page


AKMAR20
April 19th
Male
Malaysia
   

<< August 2010 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed